måndag 17 oktober 2011

Choklad och mint-whoopie pies

För drygt en månad sen gav jag och min syster oss på att baka whoopie pies, en amerikansk version av makroner som är tusen gånger enklare att göra. Här är iallafall receptet, ifrån Sockerrus, och det ska ge ca 40 kakor, alltså 20 dubbla.

100 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
0,5 dl kakao
0,5 dl mjölk
0,5 tsk pepparmintsessens

Gör så här:
  1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat.
  2. Rör ner alla torrvaror och rör om.  Avsluta med att hälla i mjölken och pepparmintsessensen och rör om försiktigt tills allt är blandat. Vispa inte, då blir smeten rinnig och whoopie piesen platta!
  3. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
  4. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
Som fyllning vispade jag vanligt margarin, kakao, florsocker och lite pepparmintsessens tills det blev en bra konsistens och god smak, skrev inte ner exakta mängder men smaka er fram så blir det nog bra! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar