


3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe eller vatten
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk (70%) choklad
ev. extra hackad choklad eller hackade nötter eller vad du känner för :] MEN, tänk på att inte ha i för mycket "tunga" grejer eftersom cupcakesen inte reser sig lika mycket då.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader, du kan ju vänta med detta om du har en snabb ugn och glöm inte varmluft om du har mer än en plåt.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Smält smör, häll i smör, gräddfil och kaffe/vatten i äggsmeten och blanda.
- Blanda ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Smält chokladen (antingen i micro eller över vattenbad) och blanda ner i smeten.
- Häll i eventuell hackad choklad eller hackade nötter.
- Placera ut muffinsformar, helst i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, lite kortare tid om du har varmluft. Tiden beror ju också på hur stora cupcakes du gör.
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe eller vatten
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet. Försök få bort alla klumpar.
- Bred på frostingen på cupcakesen och garnera med vad du vill :D
Receptet kommer ifrån A piece of cake av Leila Lindholm :>
Som ni nog ser så använde jag mig inte av frostingreceptet denna gången, använde färdiggjord som mamma köpt in the US and A! Detta var allt för mig idag, puss!