Recept för ca 12 chokladmintmuffins (detta är mitt favoritrecept från Piece of Cake av Leila Lindholm, blir så fluffiga muffins!)
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
1 dl gräddfil
1,5 msk kallt kaffe eller kallt vatten
0,5 msk pepparmintsextrakt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g smält mörk choklad, 70 %
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader, kan göras senare om du har en snabb ugn.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Blanda i smält smör, gräddfil, kaffe/vatten och pepparmintsextrakt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en enskild skål och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
- Blanda ner chokladen.
- Fyll muffinsformar till 2/3 med smet och grädda i ca 15 min.
Chokladmintfrosting, även denna från Piece of Cake av Leila Lindholm
60 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
3-5 dl florsocker
ca 1 msk varmt kaffe/vatten
0,5 tsk pepparmintsextrakt
- Rör ihop allting, ta så mycket florsocker att det inte smakar philadelphiaost och konsistensen är bra. Vattnet/kaffet kan självklart hoppas över om frostingen redan har bra konsistens :)
- Bred eller spritsa på muffinsen och dekorera med strössel.
Och så återupplivades bloggen med ett par cupcakes :) Våningsfatet och de hjärtformade röda formarna fick jag i julklapp! :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar